+11 123 456 7890 demomail@gmail.com

Microneedling

Sistemul GOLDPEN  este un dispozitiv medical bazat pe o tehnologie de ultima ora ce foloseste ace detasabile de unica folosinta, stimuland prin microtraumatisme locale mecanismele de auto-vindecare ale organismului, cu scopul de a reda pielii un aspect sanatos si frumos.
Acest dispozitiv prevazut cu ace sterile de unica folosinta, taiate in forma speciala, patentata (micro-leziunile provocate cu astfel de ace se inchid mai repede), penetreaza pielea cu viteza si adancime reglabile in functie de zona tratata si de gravitatea afectiunilor tratate, cu scopul de a oferi tratamentul medical cel mai sigur si fara a cauza durere pentru pacient.
Datorita sistemului vibrator pe verticala, acele penetreaza vertical pielea generand microleziuni, astfel stimuland capacitatea naturala a pielii de a se regenera prin producerea rapida de colagen si elastina.
La nivelul microleziunilor sunt eliberati factori de crestere pentru celulele nediferentiate, care se inmultesc si formeaza noi celule, fibroblastii, cu rol important in producerea de noi fibre de colagen care se vor integra intre fibrele de colagen existente in dermul superior. . Efectul se cumuleaza si se formeaza un nou strat de colagen, proces numit neocolagenogeneza. Celulele endoteliale care captusesc pe interior vasele de sange (mai ales cele din capilare) sunt stimulate sa se inmulteasca ceea ce duce la formarea de noi vase capilare care vor transporta mai mult sange in piele pentru o mai buna oxigenare si hranire a acesteia. Acest proces se numeste neoangiogeneza.
Dispozitivul poate sa creeze sute de mii de micro-canale in piele in decurs de doar 10 minute, facilitand penetrarea serurilor bogate in factori de crestere sau in aminoacizi ce stimuleaza fibroblastele (celulele cheie din derm care sintetizeaza colagen) si hranesc celulele de la nivelul dermului stimuland astfel regenerarea tisulara.
Principiul este asemanator cu cel al laserului CO2 fractionat, spre deosebire de acesta putand fi efectuat pentru orice fototip cutanat, fara riscul de hiper/ hipopigmentare, datorita faptului ca nu implica reactii termice si fara a implica o procedura foarte costisitoare sau invaziva, fiind o alternativa viabila la tratamentul cu laser pentru refacerea pielii.

Beneficiile tratamentului:

 • tratamentul cicatricilor postacneice, postchirugicale, postarsuri,
 • genereaza un efect de lifting prin stimularea formarii de noi celule si sinteza de colagen si elastina,
 • elimina ridurile superficiale,
 • diminueaza ridurile profunde,
 • imbunatateste aspectul pielii imbatranite si afectate de soare,
 • diminuarea petelor de la nivelul fetei, cum ar fi melasma, lentigine sau modificari pigmentare postinflamatorii.
 • ameliorarea vergeturilor,
 • ameliorarea porilor dilatati,
 • stimularea cresterii parului (alopecii).

Cum decurge procedura?

Medicul dermatolog va evalua pielea in vederea recomandarii planului de tratament;
Procedura in sine dureaza intre 45 si 60 de minute in functie de nevoile tenului. Se incepe prin demachierea pielii si dezinfectarea ei. Pentru inlaturarea disconfortului se aplica local o crema anestezica, care se lasa sa actioneze 15-20 minute. Dupa stergerea cremei si o noua dezinfectare de suprafata se aplica seruri speciale ce au rol de a hrani pielea, dar si de a facilita alunecarea dispozitivului. Goldpenul este setat pentru viteza si profunzimea dorita, iar aplicarea lui pe toata suprafata pielii are loc prin miscari circulare sau longitudinale cu insistarea pe anumite zone unde regenerarea trebuie stimulata mai profund, de exemplu zonele cu cicatrici.
Vindecarea microleziunilor se va produce in urmatoarele 24-72 de ore, eritemul se reduce treptat, iar pielea se poate descuama usor. Dupa etapa de vindecare urmeaza etapa de regenerare a dermului in care productia de colagen si elastina creste, iar efectele incep sa se vada la nivelul zonei tratate. Pentru un rezultat de durata se recomanda un numar de 3-6 sedinte la interval de 1-2 luni.

Contraindicatii:

 • sarcina sau perioada de alaptare,
 • infectii locale sau sistemice,
 • diabet zaharat neechilibrat,
 • alergie cunoscuta la una dintre substantele folosite,
 • tulburari de coagulare a sangelui, tratament cu anticoagulante,
 • pe zonele tratate cu botox ( 30 de zile dupa tratament si nu se utilizeaza niciodata in zonele tratate),
 • epilepsie,
 • boli cronice grave.
  In timpul primei vizite la medicul dermatolog, pacientul va trebui sa ii aduca la cunostinta aceste probleme.

Tehnici complementare de dermatologie cosmetica:
Dispozitivul poate sa creeze sute de mii de micro-canale in piele in decurs de doar 10 minute, deschizand astfel calea utilizarii ingredientelor active din produsele de ingrijire a pielii (produse de mezoterapie, factori de crestere, acid hialuronic, etc.).
Astfel, absorbtia produselor de ingrijirea pielii poate sa creasca pana la 3000%, comparativ cu aplicarea traditionala.
In acelasi timp, „daunele” produse de ace sunt minime, fara sa afecteze refacerea tegumenului, lucru care nu se poate spune despre alte tehnici de rejuvenare (laser, peeling, etc.).